Moldávie produkuje především jakostní bílá vína, zelenavě žluté a slámově žluté barvy s příjemným buketem, svěží, ne příliš plné, vyrovnané chuti, která obsahují 10 až 12 objemových procent alkoholu. V Moldávii se vyrábějí také různá dezertní vína, vína přírodně sladká (Cherez). Bohatý vinný sortiment Moldávie zahrnuje lehká stolní vína, středně plná vína, ale i vína silná, vína přírodně sladká, vína alkoholizovaná (typu Madeira, Port ajn.) a vermuty. Nabídka zahrnuje i vína šumivá a brandy. Z bílých jakostních moldavských vín jsou nejznámější:

PINOT NOIR - Rulandské modré - Burgundské modré

RKATSITEI

PINOT BLANC - Rulandské bílé - u nás Burgundské bílé

PINOT GRIS - Rulandské bílé - u nás Burgundské šedé

ALIGOTÉ

FETEASCA (Dívčí hrozen)

VLAŠSKÝ RYZLINK

SAUVIGNON

CABERNET

NEGRU DE PUKAR